Στέφανα Γάμου: τι συμβολίζουν

Οι συμβολισμοί στο μυστήριο του γάμου είναι αρκετοί, που όμως τείνουν να εξαφανιστούν.

Ένα από τα σπουδαιότερα σύμβολα της γαμήλιας τελετής, είναι τα στέφανα γάμου.

Τα στέφανα γάμου προσομοιάζουν τα βασιλικά σύμβολα τα οποία τοποθετούνται στους μελλόνυμφους, για να δηλωθεί ότι αυτοί στα μάτια της εκκλησίας δημιουργούν ένα καινούριο βασίλειο, μια οικογένεια που είναι μέρος του βασιλείου του Θεού.

Ένας άλλος συμβολισμός είναι τα μαρτύρια που πέρασε ο Χριστός αλλά και οι μάρτυρες με τα ακάνθινα στεφάνια που τοποθετούνταν στα μέτωπά τους. Αυτός ο συμβολισμός σχετίζεται και με τις θυσίες που κάθε γάμος απαιτεί, έτσι ώστε να μπορέσει να μακροημερεύσει και να χαρίσει ευτυχία γαλήνη στο ζευγάρι.

Τα στέφανα γάμου, μπορούν να θεωρηθούν και σύμβολα δέσμευσης, καθώς δένονται με μία κορδέλα μαζί και καταλήγουν στα κεφάλια του γαμπρού και της νύφης. Το ζευγάρι δένεται για πάντα με μια αόρατη κλωστή που τους κάνει ένα στα μάτια του Θεού και των ανθρώπων. Η εναλλαγή τους μάλιστα στα κεφάλια του ζευγαριού, κάνει φανερό ότι οι ρόλοι συνεχώς αλλάζουν και τα δύο άτομα πλέον γίνονται ένα.

Ασημένια ή επάργυρα, κλασικά ή μοντέρνα, ακόμα και μοναδικά με το όνομά σας! Όποιο σχέδιο και αν σας αρέσει θα το βρείτε στο eshop.lavirinthos.com

Αφήστε μια απάντηση